Utställningar

Sedan 2008 har utställningar, workshops och kurser arrangerats under sommarhalvåret. Ett par samarbetsprojekt kring samhällsutveckling har också drivits. Vi förvaltar även Lennart Plahns livsverk som finns på övervåningen i vår utställningslokal. Konstkraft arbetar med inkluderande konst- och kulturverksamhet. Hör gärna av dig om du vill samarbeta med oss!
Öppettider

Torsdagar 17.30 - 19.00
Fredag - Söndag 13.00 - 16.00
Med reservation för ändringar

Projekt

Utställningar

Tunatapeten

Tunatapeten är en berättande bonad broderad av 72 kvinnor som senare blev ännu flera och alla har någon koppling till Stora Tuna. Varje kvinna har berättat sin egen historia i ullgarn på ett tygstycke av bomull – 50 cm bred och 70 cm hög, därefter har broderierna monterats ihop sida vid sida till en 35 x 0,6 meter lång berättelse.

Under hösten 2017 startades projektet ”Tunatapeten” av Ingela Thor och Gunilla Simes. 2018 blev tapeten klar och har sedan dess visats på olika platser i Sverige.

Läs mer här.

Artist in Residence

Johan Larsson

Johan Larsson är vår nya Artist in Residence och och vi ser fram emot att han ska fylla Kraftstationen med sina verk.

'Detta'
Johan Larsson separatutställning
Öppet 16 Juli - 6 Augusti fredag-söndag
Vernissage 16 Juli 13.00-16.00 Musik: Johan Samuelsson

Cirklar & Kurser

Broderikraft

Är du intresserad att komma och brodera med oss? Vi broderar på olika material och med olika tekniker. Kontakta kursledaren Ann Jonsson 070-684 36 48 eller maila oss på ljusnekonstkraft@gmail.com